Plody: Podlouhlé, robustní, směrem ke špičce se pozvolna zužují. Dorůstají délky okolo 9-16 cm a průměru okolo 4-5,5 cm. Zprvu jsou tmavě zelené, následně zrají do sytě tmavého odstínu červené barvy. Povrch plodů je mnohdy výrazně zkornatěný a barva plodů je tak viditelná jen částečně.
Chuť a pal: Navzdory kožovité vnější stěně jsou papriky krásně měkké a křupavé. Mají příjemně sladkou chuť, kterou doprovází nižší pal okolo 25 tisíc SHU.
Rostlina: Středně vysoký keř dorůstající výšky okolo 1 metru. Stonky i žilnatina listů vykazují husté ochlupení. Silně ochlupené jsou také mladé lístky. Sazenice bohatě nakvétají mohutnými bílými květy a celkově mají velmi krásné výnosy. Kornatění plodů z velké části ovlivňuje četnost zálivky a celkové klima. Rostliny ve skleníku vykazují silnější kornatění, než rostliny pěstované volně venku.
Původ: Odrůdu poprvé objevil John Fiedler z USA, který ji našel na místních farmářských trzích (odrod také původní název Farmer's Market Jalapeno). O masové rozšíření se v budoucnu zasloužil Christopher Phillips, což je jedna z nejvýznamnějších osob v oboru pěstování chilli.
*) Typické chilli papričky označované druhově jako C. annuum pocházejí primárně z území Mexika či z Asie. V těchto oblastech se však po staletí kříží s druhy C. frutescens, popř. C. chinense. Správné označení u všech takových odrůd by tedy bylo [C. annuum x C. frutescens] apod. Abychom však předešli zmatkům a velkému množství dotazů, rozhodli jsme se raději pro označení C. annuum sensu lato, tedy "v širším slova smyslu". To znamená, že u rostlin sice převažují znaky tohoto druhu, botanicky se však jedná o hybridní populaci.