Jenda z našich nejoblíbenějších. Křupavá, medově sladká a s ideální porcí palu.
Plody: Podlouhlé, úzké, asi 7-10 cm dlouhé a 1-1,5 cm široké. Zprvu jsou světle zelené, následně zrají do velmi sytého odstínu broskvové barvy. Plody se mohou vzájemně velikostně výrazně lišit, jejich váha se proto pohybuje mezi 6 a 15 g.
Chuť a pal: Bez nadsázky jedna z nejchutnějších kultivarů, které jsme kdy jedli. Plody mají neskutečně sladkou ovocnou chuť s exotickým aroma. Pal se pohybuje okolo 30-40 tisíc SHU, má rychlý nástup a spíše hřejivý charakter. Plody jsou naprosto skvělé pro přípravu omáček, koření i obohacení zeleninových salátů. Finálního zpracování se však mnoho plodů nedočká, jelikož je skutečně pořádáme ve skleníku na posezení.
Rostlina: Spíše vyšší keř dorůstající výšky okolo 1,5-2 m. Keř je spíše řídce větvený, plody však vyrůstají v jednotlivě či dvojicích po velmi krátkých intervalech, což zaručuje vysoké výnosy. Z rostliny jsme sklidili asi 1,2 kg paprik. Vzhledem k jejich množství na větvích bychom rozhodně zauvažovali o vyvázání větví, zejména pak těch bočních.
Původ: Odrůda pochází z Peru a její název je odvozen od zbarvení plodů (španělsky melocotón = broskve).