Atarado (C. annuum), kompaktní odrůda obalená ohromným množstvím podlouhlých červených papriček. Pokud si chcete připravit svoje první sušené koření, dál nehledejte. Středně vysoký pal a kořeněná chuť jsou staletí ověřená klasika.
Habanero Neon Yellow (C. chinense), jedno z nejméně náročných a nejvýnosnějších Habaner. Četli jste, že "chinensky" nejsou pro začátečníky vhodné? Rádi vás přesvědčíme o opaku. Na podzim si připravíte svou první karibskou omáčku nebo si zamrazíte mash na celou zimu.
Jalapeno Brown (C. annuum), snad nejodolnější Jalapeno, které jsme kdy pěstovali. Odpustí řadu začátečnických chyb a i přes ně vás odmění ohromnou úrodou. Těšit se můžete na vlastní zavařená Jalapena, Jalapeno Poppers na grilu a nebo je křoupat jen tak za syrova.
Mythical Places (C. annuum), odrůdu nádhernou na pohled s řadou sladkých plodů. Papriky pro začátečníky nemusí být jen obyčejné zelené rostliny. Tyto fialové listy s bílo růžovým panašováním vám budou dělat radost při každém pohledu.