Jalapeno Brown sklízíme mezi technickou (zelené), spíše až v botanické zralosti (dozrálé/zbarvené).
Technická zralost: klasicky zelené Jalapena, křupavěšjí, vyšší pal.
Botanická zralost: již barvící se nebo zbarvené Jalapena, měkčí, nižší pal, projevuje se sladkost a originální chuť.
Jak funguje rezervace čerstvých chilli papriček:
Objednávku čerstvých papriček vytvoříte běžným dokončením nákupu s platbou. Tím si zarezervujete konkrétní množství papriček (potvrdíme e-mailem). Po dozrání je pro vás sklidíme a rovnou odesíláme bez zbytečných prodlev.
Důležité: Každá odrůda chilli má jinou dobu zrání. Pokud si objednáte například kombinaci Jalapeño / Aji / Habanero, expedice celé objednávky proběhne až v momentě, kdy dozraje poslední odrůda. To může být rozdíl i více než měsíc. Mezitím však může u dříve zralých odrůd (např. Jalapeño) skončit sezóna a už je nebudeme mít k dispozici. DOPORUČUJEME proto objednávat jednotlivé odrůdy zvlášť. Pokud to situace dovolí, rádi vše zabalíme do jednoho balíčku. V takovém případě vám vrátíme přeplatek za dopravu, nebo k zásilce přidáme chilli papričky v odpovídající hodnotě navíc.
Odhadované termíny sklizně a expedice:
Jalapeño: červenec – říjen / Habanero: srpen – říjen / Aji: srpen – říjen / Superhoty (např. Moruga): konec srpna – říjen
Chuť a pal: Papriky mají příjemnou sladkou chuť doprovázenou kořeněným aroma. Pal se pohybuje v nižších hodnotách okolo 15 tisíc SHU.
Plody: Robustní, spíše podlouhlé s hladkým povrchem. Jsou zpravidla 5-7 cm dlouhé a asi 2-3 cm široké. Zprvu jsou tmavě zelené, následně zrají do světlejšího odstínu hnědé barvy.
Původ: Jedná se o tradiční Mexický kultivar a ve své domovině se odnepaměti používá pro přípravu tradičních pokrmů.
Dodavatel: Michal Siegel (Gorol Chilli)
Země původu: Česká republika
Balení: 1kg / přibližně 14-20ks
Druh: Čerstvá zelenina